✔ 100% water-oplosbaar ✔ Tot 99% opneembaar ✔ Uitvoerig getest en veilig te gebruiken

Wat zijn micellen?

Wat zijn Micellen

Micellen zijn oppervlakte-actieve stoffen, opgebouwd uit een aantal moleculen in water. Mycellen hebben een hydrofiele (waterminnende) kop, die water aantrekt en vet afstoot. Daarnaast hebben micellen een lipofiele (vetminnende) staart, wat inhoudt dat deze vet aantrekt en water afstoot. De koppen zitten aan de buitenkant van de micel en de combinatie van deze unieke eigenschappen zorgen ervoor dat micellen handige ‘pakketjes’ vormen die bepaalde stoffen in je lichaam ongehinderd op hun bestemming brengen.

De eigen micellen van het lichaam worden door het lichaam zelf continu aangemaakt voor vetvertering. Dit proces kost veel energie en gaat doorgaans erg langzaam. Een groot deel van de belangrijke ingrediënten in voeding of supplementen wordt dus niet opgenomen door het lichaam, wordt afgebroken door het maagzuur en vervolgens weer afgevoerd.

Nog voor het maagzuur de werkzame stoffen kan afbreken, zorgen micellen in onze producten er echter voor dat deze stoffen wel kunnen worden opgenomen door de maagwand. Hierdoor stijgt de maximale opname van werkzame stoffen van gemiddeld 7 à 8% tot wel 99%! Het lichaam kan slecht oplosbare stoffen direct opnemen en verwerken.


Micellen als handige transporteur van waardevolle stoffen

Het gebruik van micellen in (voedings)supplementen en vitamines biedt de mogelijkheid om meer specifieke doses en kleinere hoeveelheden van een stof te gebruiken zonder effect te verliezen. Essentiële stoffen zoals vitamine A, D, E, K, omega-3 vetzuren en tal van andere natuurlijke stoffen kunnen beter door het lichaam worden opgenomen.

► Lees meer over onze MyCell Enhanced Technology®