✔ 100% wateroplosbaar ✔ Tot 99% opneembaar ✔ Uitvoerig getest en veilig te gebruiken

Wat zijn micellen?Micellen zijn oppervlakte-actieve stoffen, opgebouwd uit een aantal moleculen in water. Micellen hebben een hydrofiele (waterminnende) kop, die water aantrekt en vet afstoot. Daarnaast hebben micellen een lipofiele (vetminnende) staart, wat inhoudt dat deze vet aantrekt en water afstoot. De kop zit aan de buitenkant van de micel en de staart zit aan de binnenkant. De combinatie van deze unieke eigenschappen zorgt ervoor dat micellen handige ‘pakketjes’ vormen die bepaalde actieve stoffen in je lichaam ongehinderd op hun bestemming brengen waar deze nodig zijn. 


Wat zijn micellen

Micellen zorgen voor opname van belangrijke stoffen

Je lichaam maakt continu micellen aan voor vetvertering en opname van belangrijke stoffen en vitamines uit voedsel. Dit proces kost je lichaam veel energie en verloopt erg langzaam. Een groot deel van de belangrijke ingrediënten in voeding of supplementen wordt dus niet opgenomen door het lichaam, wordt afgebroken door het maagzuur en vervolgens weer afgevoerd. 

Micellen als handige transporteur van waardevolle stoffen

Het gebruik van micellen in (voedings)supplementen en vitamines biedt de mogelijkheid om meer specifieke doses en kleinere hoeveelheden van een stof te gebruiken zonder effect te verliezen of het effect zelfs te verhogen. Essentiële stoffen zoals vitamine A, D, E, K, omega-3 vetzuren en tal van andere natuurlijke stoffen kunnen beter door het lichaam worden opgenomen door invloed van micellen.

Lees meer over micellen en hoe wij dit natuurlijke proces toepassen in onze producten met behulp van onze prijswinnende en gepatenteerde technologie. 


Meer lezen over micellen